E-Sigara Kullanıcılarına Sağladığı Avantajlarla Kanthal Tel Nedir?

3 yıl önce

E-Sigara Kullanıcılarına Sağladığı Avantajlarla Kanthal Tel Nedir?

Sigara kullanıcılarına yeni bir alternatif olarak ortaya çıkan elektronik sigaranın temel amacı kullanıcılarına maksimum noktalarda keyif vermektir. Beklentilere uygun marka ve model seçimi kadar elektronik sigara telinin de doğru tercih edilmesi aroma ve buhar performansını en çok etkileyen konulardan bir tanesidir. Peki elektronik sigara rezistans telleri arasında yer alan kanthal tel nedir? 
 
Her geçen gün gelişecek daha da büyüyen elektronik sigara endüstrisinde pek çok farklı elektronik sigara markası ve modeli varlığını sürdürmektedir. Yeni başlayan elektronik sigara kullanıcıları ile uzun süredir elektronik sigara kullanan ve işleyişine hakim olan kişilerin tercih ve beklentileri ise birbirinden farklılık gösterebilir. 
 
Genellikle uzun yıllardır elektronik sigara kullanan kişilerin tercih etmiş olduğu sarım coil çeşitlerinde en iyi sonucu almaya yardımcı olan şey ise doğru rezistans telinin seçilip seçilmediğidir.
 
Elektronik sigara endüstrisinin en köklü firmaları arasında yer alan Buharistan olarak hazırlamış olduğumuz içeriğimizde merak edenler için kanthal tel nedir sorusunu yanıtlayarak elektronik sigara kullanıcılarına sağlayacağı avantajlardan söz ediyoruz.

Kanthal Tel Nedir?

Kanthal tel nedir sorusunu yanıtlamadan önce elektronik sigara teli olarak da bilinen rezistans telinin ne olduğunu yanıtlamakta fayda var. 
 
Rezistans teli, elektronik sigaranın en önemli parçalarından biri olan ve iç atomizer olarak da bilinen coilin etrafını çevreleyen ve ısıya karşı son derece dayanıklı olarak üretilmiş olan tellerdir, zaten tercih edilmelerinin ana sebeplerinden biri de budur. 
 
Rezistans tellerinin doğru seçilmiş olması ise elektronik sigaranın size sağlamış olduğu buhar keyfini gerçek anlamda arttırmaktadır. Peki kanthal tel nedir?  
 
Kanthal tel ise pek çok farklı malzemeden üretilen, farklı kalınlıktaki rezistans tellerinden bir tanesidir.  Demir, krom ve alüminyum kullanılarak hazırlanan ve hem en yüksek ısılara karşı bile dayanıklı olması hem de minimum nikotin oksidasyonu oluşturması nedeniyle kanthal tel, en güvenilir rezistans tellerinden bir tanesidir. Bu yüzden elektronik sigara coillerinde en çok tercih edilen tel çeşitleri arasında yer almaktadır. 
 
Elektronik sigaranızla uyumlu olan rezistans telin hangisi olduğunu öğrenmek için Elektronik Sigara Hangi Tel ile Uyumludur başlıklı yazımıza göz atmanız da faydalı olacaktır. 

Kanthal Tel Neden Tercih Edilir?

Özellikle elektronik sigara kullanımına yeni başlayan kişiler tarafından tercih etmesi önerilen kanthal telin pek çok kullanım nedeni örnek gösterilebilir. O halde kanthal tel nedir sorusunu yanıtladıktan sonra içeriğimize kanthal telin tercih edilme nedenleri ile devam edebiliriz. 

Pratik Bir Kullanım Sunar

Elektronik sigara kullanıcıları arasında her zaman popüler rezistans tellerinden biri olan kanthal telin ucu çengel biçiminde olduğu için sarımının son derece pratik olduğunu söylemek mümkün. 
 
Elastik yapısı ile coil sarımı sırasında sizi uğraştırmayan kanthal teller, kolaylıkla şekil alabilir.  
 
Bu anlamda kanthal tel, özellikle daha önce elektronik sigara kullanmamış kişiler ya da atomizer coil sarımı konusunda çok fazla tecrübesi bulunmayan elektronik sigara kullanıcıları tarafından güvenle tercih edilebilir. 

Isıya Karşı Dayanıklıdır 

Kanthal telin bir diğer önemli özelliği ise en yüksek sıcaklıklara karşı direnç gösterebilen bir yapıda olmasıdır. Maksimum sıcaklığı 1400 dereceye ulaşabilen kanthal tel, bu sıcaklık altında dahi özelliklerini kaybetmeden maksimum buhar performansı sağlar.
 
Sarım şekline bağlı olarak boğaz vurumunu da etkileyen kanthal tel, diğer tel çeşitlerine oranla çok daha güvenilirdir. 

Kolay Ulaşılabilir

Yeniden yapılandırılabilen atomizerler için vazgeçilmez olan kanthal teller, yaygın olarak kullanılan bir tel çeşidi olduğu için pek çok yerden kolaylıkla temin edilebilir. 
 
Eğer atomizerler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Atomizer Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Uygun Maliyetlidir

Kanthal tel nedir sorusunu yanıtladığımız içeriğimizde kanthal telin tercih edilebilir olmasını sağlayan bir diğer noktayı ise uygun maliyetli oluşu ile açıklamak mümkün. 

Güvenlidir 

Son olarak kanthal telin diğer rezistans tellerine göre çok daha güvenli bir kullanım sağladığını söyleyebiliriz. Demir, krom ve alüminyum alaşımlı olan kanthal teller kanserojen etki yaratmadığı için daha sağlıklıdır. 
 
Kanthal telleri ıslatmadan önce kuru haldeyken yakarak kullanmanın daha iyi bir yöntem olduğunu da ekleyelim. Aksi takdirde nem tellerin yapısı bozduğundan vücudumuz için pek de sağlıklı olmayan gazlar açığa çıkabilir.
 
Çok daha yüksek bir buhar keyfi arayışı içindeyseniz rezistans tellerimizin bulunmuş olduğu kategoriden elektronik sigaranız için en uygun olan kanthal teli seçerek Buharistan kalitesi farklıyla hızlıca ve güvenle sipariş edebilirsiniz. 
 
Elektronik sigara kullanıcıları için elektronik sigara dünyasına dair pek çok faydalı bilgiyi bir araya getirdiğimiz içeriklerimizi incelemek için buraya tıklayarak blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.