Elektronik Sigara İçim Şekilleri Nelerdir?

4 yıl önce

Elektronik Sigara İçim Şekilleri Nelerdir?

Elektronik sigara, kullanımına yeni başlayan bireyler için sigara içim söylemi oldukça yabancı gelecektir. Ancak, bu terimleri bilerek elektronik sigaranızı kullanırsanız; çok daha keyifli içim yapmaya başlayacaksınız. Birçok e sigara cihaz açıklamasında sub-ohm içim veya MTL içim gibi kavramları sıkça okursunuz. Bu yazımızda bu kavramları net başlıklar halinde, siz değerli müşterilerimiz için detaylıca inceleyeceğiz.

Elektronik Sigarada Sigara İçim/MTL İçim Nasıldır?



Bu kavram özellikle elektronik sigarada yeniyseniz; size oldukça yabancı gelecektir. Ancak MTL içimin bir diğer ismi sigara içimdir. MTL açılımı “Mouth to lung” yani ağızdan akciğere doğru yapılan içimdir. 

Bu içim şeklinde buhar bulutları daha az yoğunluktadır; ancak içim şekli sigarayı taklit etmektedir. Sigara içim veya MTL atomizer seçtiğiniz taktirde bu içime başlayabilirsiniz. Cihazınızdan daha az buhar çıkacaktır; ancak sigaraya benzediği için boğaz vurumu oldukça başarılıdır. 

Elektronik sigaranızdan çıkan buhar bulutları daha yoğun kıvama sahiptir. Özellikle, yoğun aroma veya nikotin seviyesi yüksek likitlerde tercih edilen bir içim şeklidir. Son yıllarda gittikçe popülerleşen pod sistemli cihazlarda genellikle MTL içim bulunur.

E Sigara Kullanıcılarının MTL İçim Tercih Etme Sebepleri

MTL içim şekli kimi kullanıcılara daha çok hitap etmektedir. İlk olarak bireyler kimi zaman kapalı ortamlarda elektronik sigaralarını tüketmekten çekinebilmektedirler. Yoğun buhar bulutlarını çıkarmaktan rahatsız olabilmektedir. MTL içim şeklinde buhar oranı en minimal seviyededir; neredeyse görülmemektedir.

MTL içim genellikle yoğun aroma ve daha yüksek nikotin seviyesine sahip likitler için oldukça uyumludur. Aroma tadını net şekilde hissederken nikotin doyumuna hızlıca ulaşabilmek için mükemmel bir seçenektir.

MTL İçim Sigarayı Bırakmakta Etkili Midir?

MTL içimin bir diğer adı sigara içimdir. Sigaradan çektiğiniz nefesi taklit eden bir mekanizmaya sahiptir. Özellikle, tek seferde sigarayı bırakmak isteyen bireylerin tercih ettikleri içim şeklidir. Çektiğiniz nefes; boğaz vurumu konusunda oldukça başarılıdır. 

Hem sigara içim hem de nargile içim nikotin ihtiyacınızı karşılamaya yönelik oluşturulmuş çekim şekilleridir. Ancak içerken verdikleri hissiyatlar farklıdır. Ancak yapılan araştırmalara göre, son yıllarda özellikle MTL içim tercih eden bireylerin sayısı da gittikçe artmaktadır.

Sub-OHM İçim Nedir? Kimlere Hitap Etmektedir?

Sub-ohm kavramı birçok elektronik sigara cihazın açıklamasında bulunan bir havramdır. Sub-ohm içim olarak lügata geçen bu içim şekli ile güçlü buhar bulutları elde edilmektedir. Sub ohm cihazlar düşük rezistans seviyesine sahip coil çeşitleri ile uyumlu çalışmaktadır. Coil çeşitleri genellikle 1.0 ohm den daha az oldu.
 

Özellikle 2014 senesinden itibaren sub-ohm içim şekli gittikçe popülerlik kazanmaktadır. Bu içim şeklinin diğer isimleri ise “Nargile İçim” veya “DL İçim” olarak geçmektedir. Atomizerde bulunan hava kanalları sayesinde güçlü çekim yapmanızı sağlar. Yüksek watt seviyelerine rahatlıkla çıkmanızı sağlar ve çekim şeklinizi oldukça kuvvetli kılar.

Geleneksel mod elektronik sigaraların çoğu genellikle sub-ohm içim şekline sahiptir. Genellikle çok buhar çıkması kişileri sorgulamaya yöneltebilir; ancak likit çekiminden çıkan şey duman değil buhardır. Klasik sigaranın aksine tütün yakılmaz, likite ısı verilerek buharlaştırılır.

Boğaz Vurumu Etkili Bir Şekilde Nasıl Yakalayabilirim?

E sigara kullanımına başladığınızda en çok karşılaşacağınız söz öbeklerinden birisi de “Boğaz Vurum’dur”. Boğaz vurum demek elektronik sigaranızdan çekmiş olduğunuz nefesin boğazınıza vurumu ve doyumu ifade etmektedir. 

Boğaz vurum şeklini etkileyen önemli faktörlerden biriside kullanmış olduğunuz likitin sahip olduğu VG/PG değerleridir. PG oranı arttıkça likitin boğaz vurumu aynı oranda artar. Bu nedenle likitinizi seçerken VG ve PG değerlerine dikkat ediniz. Aksi taktirde boğaz tahrişi sorunu yaşayabilirsiniz.

Genellikle mod elektronik sigaralarda tercih edilen oran %70 veya %80 VG ve %30 ve %20 PG oranları tercih edilmektedir. Ancak pod sistemli elektronik sigaralarda bu oran %60 VG %40 PG şeklinde olabilmektedir. 

Eğer boğaz vurumu elektronik sigara kullanırken tercih ettiğiniz bir husus ise, pod mod elektronik sigara veya MTL içim yani sigara içim e sigara tercih etmelisiniz. Eğer buhar performansı sizin için daha önemliyse sub-ohm veya DL içim dediğimiz cihazları tercih etmenizde fayda var.

Elektronik Sigara İçim Tarzları ve Atomizer Çeşitleri



Yeni bir cihaz veya atomizer alacağınız zaman açıklama kısmında genellikle hangi içime uygun olduğuna dair bilgi bulunur. Elektronik sigara açıklamalarına bakarak cihazınızı seçmeniz doğru içim yapabilmeniz önemlidir. 

Vaporesso Revenger X veya Vaporesso Armour Pro ya da Smok X Priv, Smok G Priv 2 gibi elektronik sigara çeşitleri nargile içim olarak da adlandırılan sub-ohm içime uygun cihazlardır. Bu cihazlar ile ultra buhar bulutları çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, net aroma iletimini sağlar.

Juul, Smok Nord Pod veya Vaporesso Renova Zero gibi cihazlar pod sistemli elektronik sigaralara örnektir. Pod mod elektronik sigaraların ortak özelliklerinden birisi de sigara içim yani MTL içime uygun olmasıdır. Bu tarz cihazlar genellikle boğaz vurum konusunda da oldukça başarılıdır.

Salt Likit Nedir? Geleneksel E Likit Çeşitlerinden Farkı Nedir?

Geleneksel e likit çeşitleri mod elektronik sigaralarla uyumlu olacak şekilde üretilmektedir. Ancak, son yıllarda daha önce adını sık duymadığınız “salt likit” hayatımıza girmiş bulunmaktadır. 

Salt likit tütün yapraklarının en saf halinden elde edilen nikotin tuzlarından yapılmaktadır. Likit yapısı olarak normal e likit çeşitlerine göre daha yoğun bir kıvama sahiptir. Daha çok sigara içim veya MTL içim şekillerinde kullanılan likit türüdür. Özellikle pod sistemli elektronik sigaralar ile uyumlu çalışan likittir.

MTL İçim (Sigara İçim) ve DL İçim (Nargile/Sub-Ohm İçim) Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yazımızın son bölümünde bu iki içim tarzının farklılarına ve her birinin avantajına değineceğiz. Sigara içim şekli özellikle son senelerde gittikçe popülerlik kazanan bir içimdir. Kullanıcısına ultra aroma ve nikotin iletimi sağlar. 

Sigara içim özelliğine sahip e sigara çeşitleri genel olarak çok daha hafif ve portatif cihaz çeşitlerine sahiptir. Günlük yaşantınızda kullanımı oldukça kolay cihazlardır. Bu elektronik sigaralar genellikle salt likit ile uyumludur. Dışarıya çıkan buhar miktarı da çok daha azdır. MTL içim sağlayan elektronik sigaraya örnekler; Smok Rolo Badge, Aspire Breeze ve Juul olarak verilebilir. 

Bir diğer içim ise DTL veya DL olarak adlandırılan nargile içim şeklidir. Bu ismin verilmesinin ana sebebi güçlü buhar bulutları çıkarmanızdır. DL içim MTL içime oranla daha yumuşak bir boğaz vuruma neden olmaktadır. Geleneksel e likit çeşitleri ile uyumludur. Içimi oldukça keyiflidir. Nargile içim cihazlara örnek olarak; Smok X Priv, Smok Prince Stick ve Vaporesso Revenger X e sigara çeşitleri örnek verilebilir.