Kent Switch Yerine Kullanabileceğiniz Mentollü Elektronik Sigara Likiti Çeşitleri

4 yıl önce

Kent Switch Yerine Kullanabileceğiniz Mentollü Elektronik Sigara Likiti Çeşitleri

2020 senesi ile birlikte tütün ve tütün grupları ile ilgili birçok yeni kanun çıkarıldı. İlk olarak tüm sigara modellerini aynı renk ve tip kutularda satılması kararlaştırıldı. Bu kararı takiben Kent Switch gibi mentollü sigara çeşitleri de artık satışı durduruldu. 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), tütün ve tütün mamullerinin üretimi esnasında mentol ve türevlerinin kullanımına ve satışına yasak getirdi. Bu nedenle, 2020 senesinden itibaren mentollü sigara çeşitlerinin satışı yasaklandı. Ayrıca, tütün ve tütün mamullerinde gelen zamlar ile birlikte bireyler daha ekonomik içimlere yönelmeye başladı. Bu yazımızda mentollü sigara seven bireylere alternatif olarak mentol ve nane aromalı elektronik sigara likiti markaları ve seçeneklerini sunacağız. Eğer kendi damak zevkinize göre mentollü elektronik sigara likiti oluşturmak isterseniz de farklı aromalar tavsiyesinde bulunacağız.

Mentollü Elektronik Sigara Likiti Markaları ve Çeşitleri

Elektronik sigara piyasasında en çok tercih edilen likit çeşitlerinden birisi de mentol veya nane ağırlıklı olanlarıdır. Bireyler içim esnasında nikotin ihtiyaçlarını giderirken bir yandan da lezzetli ve ferah tat yakalamaktadırlar.

  • Nasty Juice Likit: Nasty Juice Premium likit çeşitlerinin her birinde, özel oranlarda nane aroması bulunmaktadır. Böylece, Nasty Juice kullanıcısı gün içerisinde sıkmayan ferah likit kullanıyor oluyorlar. Nasty Juice likit markasının mentol aromasının en ağırlıklı olduğu likiti ise Nasty Juice Slow Blow çeşididir.
  • One Hit Wonder Likit: One Hit Wonder Premium likit markası genellikle egzotik meyve aromalarından oluşmaktadır. Ancak firma yeni çıkardığı ürünlere “Iced Serisini” ekledi. Ice Serisine sahip ürünler ise meyve aromalarına ek olarak mentol aromasına eklenerek kullanıcısına fresh içim sunmaktadır. Örneğin, One Hit Wonder Island Man ICED mango, ananas ve mentol aromalarının özel ölçülerde karışımı ile oluşmaktadır. 
  • Dinner Lady Likit: Dinner Lady Premium likit egzotik meyve ağırlıklı aromalardan oluşmaktadır. Firma, aynı zamanda mentol tadı arayan bireyler için Dinner Lady Strawberry Bikini Premium likiti çıkarmıştır. Kullanıcıları özenle seçilmiş limon, çilek ve mentol aromalarının birleşiminden oluşan keyifli bir içim deneyimi yaşar.
  • Cutwood Likit: Cutwood Premium likit, tütün, meyve ve mentol aromalarının her biri için ayrı bir likit üreten global bir firmadır. Firma, ağırlıklı mentol ve nane aromasını seven bireyler için Cutwood Manic Mint likitini üretmektedir. Manic Mint hafif karpuz ve nane aromalarının birleşimi ile oluşan fresh bir Premium likit türüdür.
  • Halo Likit: Halo likit serisi de global çapta ün kazanmış Premium likit markasıdır. Bu marka, sadece nane ve mentol arayanlara özel Halo SubZero likitini üretmiştir. Özellikle, yaz aylarında rahatça tüketebileceğiniz yoğun nane ve mentol aroması ile gün boyu içilebilir fresh bir likittir.
  • Cosmic Fog Likit: Cosmic Fog Premium likit markası da tütün, meyve ve nane aromalarından oluşan birçok farklı aromada likite sahiptir. Cosmic Fog Chill’D Tobacco ise taze tütün yaprakları ile nane ile harmanlanmasından oluşan mentollü sigara yerine tercih edilebilecek türdün bir likit çeşididir.
  • Two Juice: Two Juice likit markası ise meyveli, tatlı, tütün aromalı ve naneli/mentollü birçok farklı likit çeşitlerine sahiptir. Mentollü sigara yerine kullanabileceğiniz oldukça ferah Two Juice Antartic likit seçeneği bulunmaktadır. Bu likitin içerisinde hafif üzüm ve çilek meyve aromalarının yanı sıra oldukça etkili ve baskın mentol aroması mevcuttur. 
  • Sapphire Premium: Sapphire Premium +20 üzerinde farklı mix aromalardan oluşmuş Premium likit markasıdır. Bu markada birden çok mentollü ve naneli likit seçeneği bulunmaktadır. Sapphire Ice Age sadece nane ve mentol karışımından oluşan son derece fresh bir likit çeşididir. Bir diğer seçenek ise, nane ağırlıklı, üzerine hafif mentol serpiştirilmiş likit olarak Sapphire Simply Mint mentollü sigara tadı arayan bireylere hitap edebilir.

Mentol veya Nane Aroma Ağırlıklı Salt likit Seçenekleri

Son yıllarda gittikçe popülerlik pod mod cihazlar için kullanılan likit, salt likittir. Salt likit çeşitleri, kullanıcısına sigaraya en yakın hissiyatı veren elektronik sigara likit grubudur. Eğer mentollü sigara kullanıcısıysanız ve sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz pod mod e sigara modelleri size oldukça hitap edecektir. 

Pod mod elektronik sigara çeşitleri ile yüksek performansta içim elde edersiniz. Ayrıca, içim şekli MTL olduğu için sigarayı taklit eden yapısı sayesinde, kullanıcılara sigarayı bırakmada oldukça yardımcı olur.

Mentol ve Nane Aroma Ağırlıklı Salt Likit Markaları ve Çeşitleri

Mr. Juul: Mr. Juul likit çeşitleri Juul ve diğer tüm pod mod e sigara modelleri ile uyumludur. Kaliteli içeriği ve yoğun aroması sayesinde kullanıcıların gün içerisinde rahatlıkla sıkılmadan tüketebilecekleri e sigara likit çeşididir.

  • Mr. Juul Glacier Mint: Mr. Juul likit çeşitleri içerisinde net şekilde mentol aromasını hissedebileceğiniz lezzetli salt likittir. Pod mod elektronik sigara kullanan ve mentol ağırlıklı salt likit arayan kullanıcıların tercih ettiği likit çeşitleri arasındadır.
  • Mr. Juul Menthol: Sadece menthol aroması içeren salt likit arıyorsanız, Mr. Juul Menthol tam olarak aradığınızı karşılamaktadır. Sadece mentol araması ile gün boyu içebileceğiniz fresh ve lezzetli bir salt likit çeşididir.
  • One Hit Wonder: One Hit Wonder birçok aromaya sahip Premium likit markasıdır. Firma, ürün çeşitliliğini arttırarak salt likit grubunu da oluşturmuştur. Island Man Iced Salt Likit meyve ve mentol karışımından oluşan fresh likit çeşididir. 
  • I Love Salts: I Love Salts likit çeşitleri sadece salt likit üretimi yapan Premium likit markasıdır. Strawberry Ice I Love Salts ise hem çilek hem de mentol karışımından oluşan zengin içerikli ve lezzetli salt likit türüdür.
  • Turtles Salt: Sadece salt likit çeşitleri oluşturan Premium likit türüdür. Raphael Salt orman meyveleri ve tropikal tatların mentol ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli ve doyurucu salt likit çeşididir.
  • Ruthless: Ruthless likit markası da genellikle salt likit üzerine ürünler çıkaran likit firmasıdır. Ruthless Skir Skirr On Ice elma, kavun ve buz mentol aromalarından oluşan salt likittir. Önceden mentollü sigara içen bireyler için pod mod cihazları için uygun bir alternatif olabilir.

Evde Mentollü Likit Yapımı

İster pod mod kullanın isterseniz klasik elektronik sigara kullanıyor olun kendi likitinizi dilediğiniz aromalar ile yapabilirsiniz.

Eğer klasik elektronik sigara modeli kullanıyorsanız likit yapımı için, nbase kullanmalısınız. Pod mod elektronik sigara kullanıyorsanız, salt base kullanmalısınız.

Eğer önceden mentollü sigara içiyorsanız, likit yaparken mentol ve nane aromalarını daha baskın şekilde kullanabilirsiniz. 

Dilediğiniz nikotin seviyesindeki nbase veya salt base’i alınız. Daha sonra 100 ml salt base/nbase için ortalama 10 ml mentol veya nane aroması kullanınız. Eğer farklı aromalar ile mix bir likit oluşturmak istiyorsanız, damak zevkinize göre uygun aromaları seçiniz. Likitinizi en az 1 hafta kadar demleyiniz.

Bu süreçte her gün likitinizi çalkalayınız ve hava almamasına özen gösteriniz. Ayrıca likitinizi muhafaza etmek için oda sıcaklığında güneş almayan bir yerde saklayınız.

Mentollü veya Naneli Aroma Tavsiyeleri